pää-ja kasvohieronta

AJARA- alkuperäinen intialainen pää- ja kasvohieronta(Shiroabhyanga)
Sekä miehille että naisille.
Päässä sijaitsevat meille tärkeät elämän toimintoja ohjaavat elimet, kuten aivot, monien hermojen päät ja koko inhimillinen ajatustoiminta. Myös neljä tärkeintä aistielintä - silmät, korvat, nenä ja suu - ovat pään alueella. Siksi pään alue tarvitsee erityistä rentoutumista, huolenpitoa, terveyttä ja hyvää oloa, jotta voisimme kokea rauhan tunnetta ja onnellisuutta.

Perinteisissä intialaisissa hoitomuodoissa, kuten ayurvedassa eli elämäntieteessä, suositellaan pään hierontaa päivittäin.
Pään alueen verenkierto ja muut virtaukset voivat häiriintyä lihasjännityksistä ja kivuista. Nämä jännitykset vähentävät aivojen hapensaantia ja vitaalienergian virtausta. Päänsärky, migreeni ja vastaavat vaivat, jotka aiheutuvat jännitystiloista ja stressistä, ovat nykyisin hyvin yleisiä. Muita oireita ovat huonovointisuus, uupumus, heikkouden tunne, hermostuneisuus ja yliaktiivisuus. Hieronta rentouttaa ja ehkäisee tukkeutumia. Päähieronnan perusajatuksena on lisätä vitaalienergian virtausta.

Päähieronnan edut:
* avaa päänalueen tukkeutumia
* poistaa epämiellyttävää kuumuutta päästä
* helpottaa päänsärkyä ja ehkäisee migreeniä
* elvyttää päänahan huokosten toimintaa
* edistää hiusten kasvua
* parantaa  näkökykyä, kuuloa ja tuoksujen havaitsemista
* aktivoi hermojärjestelmää ja energiapisteiden toimintaa
* rauhoittaa mieltä ja vähentää yliaktiivista ajatustoimintaa

Miten hoidetaan:

Hoito tapahtuu ylävartalo riisuttuna, aluksi tuolilla istuen lakanaan/ pyyhkeeseen kietoutuneena. Hoito aloitetaan energiakanavien (chakrojen) avaamisella hieroen päälaki, kädet ja jalkapohjat. Sitten hierotaan pää, niska ja selkärangan alue öljyllä. Seuraavaksi hoidettava peitellään hoitopöydälle selinmakuulle; nyt hierotaan kasvojen alue syvästi rentouttavien ja ihokudosta uudistavin liikkein.
Yrttiöljyt auttavat ihon tervehtymisessä ja uusiutumisessa.
Hoito on hyvin rentouttava ja syvällisesti vaikuttava.